dinsdag 17 december 2013

Uitslag giveaway!!

Whoehoew, 45 volgers via bloglovin en dan nog een heleboel via blogger (hoewel dat opeens niet meer zichtbaar is, maar soit). Ik wil graag het stofje deze week nog op de post doen, dussssss heb ik alle naampjes opgeschreven (mensen met een extra linkje, twee keer)...


en verder liet ik random.org zijn werk doen.

De winnaar van mijn eerste giveaway is...


Cindy Godts !

Proficiat, Cindy! Het lijkt wel alsof december jouw giveaway-geluksmaand is! :-)
Stuur je me even je adres, dan heb je het pakje hopelijk tegen Kerst in huis! 

Aan alle anderen superbedankt voor de leuke berichtjes en voor het volgen. Ik zorg dat er snel een nieuwe giveaway volgt!

Veel liefs

Skunkamamsie

zondag 15 december 2013

Tutorial "van T-shirt naar slab met mouwen"

Zoals alle mama's van kleine schattige peuters en kleuters ben ik grote fan van de slab met mouwen van Koeka. Zo'n slab kost 14,99euro en met twee kleintjes in huis nu wordt dat een dure bedoening. Dussss, proberen we ze zelf te maken!

In het kader van de recykleerweek van boomie heb ik enkele weken geleden mijn kleerkast grondig uitgemest. Veel T-shirts werden verknipt om als boordstof te gebruiken en enkele leukerds werden aan de kant gehouden voor deze slabben. De T-shirts zijn allemaal van manlief, maar toch wat aan de versleten kant. Ideaal slabmateriaal dus! :-)




Hoe begin je er nu aan? 

1) Leg een gekochte slab met mouwen op je T-shirt, teken over en knip uit door de twee T-shirtlagen (voor- en achterzijde). Dit hoeft helemaal niet te precies te gebeuren. (aangezien ik het knipwerk al enkele weken geleden deed, heb ik hier geen foto van...)

2) De achterzijde van je slab hoeft niet zo lang te zijn als de voorzijde, dus knipte ik die enkele centimeters onder de oksels recht af.

3) Leg het T-shirt op een oude/gekochte handdoek. Leg de mouwtjes naar binnen en knip vervolgens de vorm uit de handdoek.



! Aan de hals knip je ongeveer de vorm van de voorkant van je T-shirt.
 

4) Leg de handdoek op het T-shirt met de goede kanten op elkaar en speld van oksel naar oksel vast.


5) Stik van oksel naar oksel op persvoetbreedte. 
 

 6) Keer om en dan ziet de slab er al zo uit:


7) Leg de slab nu met de handdoekzijde naar boven en speld de schoudernaden zo netjes mogelijk. De halsnaad kun je ook spelden, maar ik vond dat niet echt nodig.
 

8) Stik zo netjes mogelijk op de bestaande naad. Als het niet zo netjes lukt, is dat niet zo erg, het is maar een slab uiteindelijk. ;-)
 

Zo ziet het stiksel er bij mij uit:
 

9) Leg de mouwen met de goede zijden op elkaar en stik vast op persvoetbreedte tot aan de oksel.
 

10) Dan rest ons nog juist de achterzijde van de slab. Plooi de rand een cm naar binnen en speld vast.



11) Stik van oksel naar oksel dicht en ...
 

Klaar is die slab met mouwen! 
 

Wie wil kan de rand nog doorstikken, maar ik had er even geen zin in :-) Misschien doe ik het later nog wel...
 

Als er nog vragen zijn, shoot!

Hopelijk heb je er wat aan!

Als je zelf ook aan de slag zou gaan, zie ik graag het resultaat van al die slabbetjes. Het is echt snel gefikst, op anderhalf uur had ik 4 exemplaren!

Veel liefs

Skunkamamsie

P.S. Het aantal volgers is een feit, ik ben volop bezig met het verzamelen van alle naampjes en deze week gaat het stofje nog op de post! :-) Joepie!


Stempels en tape = kerstkaartjes !

Ik had dit jaar helemaal geen zin in de goedkope (maar mooie), weinig originele (want iedereen heeft ze) kerstkaartjes van de Action, maar echt duur wou ik ze ook niet maken.
Dus kocht ik leuke tape in de Lidl en stempels in de Action en maakte ik ze zelf.

Bij de meeste mensen vliegen ze na twee weken gewoon de vuilbak in... Ik laat ze meestal tot eind januari hangen, tot mijn wederhelft me duidelijk maakt dat Kerst echt wel voorbij is. En dan pluk ik er nog de mooiste uit om ergens in mijn kaartenrekje te zetten. 

Onder het motto "Een zelfgemaakte kaart zal misschien langer in ere gehouden worden?" zette ik mezelf aan het werk tijdens het middagdutje van mijn jongste zoontje. Heel ingewikkeld zijn ze niet, ik deed gewoon maar wat en probeerde een en ander uit...
Less is more, toch?


 Deze is mijn favoriet! :-)

Nog mensen die hun kaartjes zelf maakten dit jaar? 

Veel liefs

Skunkamamsie

P.S. We zijn er bijna met de giveaway! Joepie! 

vrijdag 13 december 2013

De harlequin jurk

La maison Victor... een veelbesproken nieuw magazine waarvoor ook ik onmiddellijk naar de winkel liep. Het is een mooi magazine om in te bladeren en ideetjes op te doen, maar vooral de ideale gelegenheid om eindelijk eens een eerste jurkje voor mezelf te maken!

Op het stoffenspektakel kocht ik een dikke felblauwe tricot waarvan ik normaal een Burda 7828 zou maken, maar de harlequin jurk sprak me meer aan, dus zette ik de schaar er toch maar in.

Op zich is het een eenvoudig jurkje om te maken, maar jammer genoeg klopten de maten aan geen kanten. Volgens de tabel moest ik een 36 maken (wat trouwens ook mijn confectiemaat is), maar de jurk viel echt veel te wijd en veel te lang uit. Ik was heel even in paniek en vervloekte mezelf al omdat ik  mijn mooi stuk stof had versneden, maar ik vond de kalmte snel terug :-)

Ik haalde een passend tricotkleedje uit mijn kast en legde dat op mijn geknipte stof. Ik tekende de lijnen over, rekende een cm naadwaarde bij en stikte met een witte draad op mijn getekende lijn zonder de draad vast te hechten. (Ik was met andere woorden te lui om met de hand te rijgen ;-) )

Hop, een pasbeurt later toch nog beslist om er nog een cm bij te doen (kwestie van het risico niet te lopen dat de jurk te veel krimpt in de was) en dan kon het definitieve stikken beginnen. Daarna de witte 'rijg'draad eruit en klaar was Kees!

Voor de afwerking van de mouwen kun je kiezen tussen de biaismanier of de belegmanier. Ik koos voor de biais omdat dat me het snelste leek. De zoom onderaan kortte ik ook nog een heel stuk in, want de jurk kwam eerst tot goed over mijn knieƫn en dat trok op niets...

Ik weet niet of het nu aan mijn tricotkeuze lag, maar ik heb dus wel heel wat aanpassingen moeten doen aan de jurk. Desalniettemin (I love this word...) ben ik content met het resultaat!

Zie hier mijn eerste jurk:



Benieuwd naar jullie meningen en ervaringen!


Veel liefs

Skunkamamsie

P.S. Ik zou echt heeeeel graag dat stofje weggeven tegen Kerst, dus delen maar die giveaway! We zijn er bijna...

zaterdag 7 december 2013

Moet er nog wol zijn?

Winter...
Warmte...
Wol...
Veeeeeel wol...

De afgelopen weken ben ik weer volop aan het haken geslagen. Vorige maand zagen jullie hier al een cirkelsjaal en een muts passeren, maar daar is het zeker niet bij gebleven. De voorraad wol werd voortdurend aangevuld met wolletjes uit de Blokker, Zeeman en Wibra. Dat kan niets anders dan lekkere warme creaties geven.


Col
Wol: Blokker (2euro per bolletje in vele kleurtjes)
(nogal stugge wol voor een col... Als iemand weet hoe je die wat zachter kunt krijgen...tips zijn welkom!)

 

Jasjes voor yoghurtpotjes 
Wol: gerecycleerd van een oude gebreide sjaal
Ik probeerde verschillende lengtes uit, maar de volle bevalt me toch het meest.



 Polswarmers uit het boek van Ponnekeblom  
(Ik haakte al eerder een babymutsje uit het boek)
Wol: Aldi en Zeeman (twee soorten blauw samen gehaakt)

  
WIP! :-) Een ideetje wat het zou kunnen worden?

Veel liefs

Skunkamamsie

Pssst... de giveaway loopt nog steeds! We zijn al aardig op weg! Bedankt allemaal om me te volgen, het doet me enorm plezier!

donderdag 5 december 2013

Een beetje extra warmte

De winter is bijna in het land, tijd voor wat extra warmte!

Ik besloot om me eens te wagen aan warmtekussentjes. 

Het duurde gelukkig niet te lang voor ik uitgedokterd had hoe ik eraan moest beginnen. De grootte speelde niet zoveel rol, dus knipte ik een voorpandje op het gevoel en dan twee achterpandjes op 2/3 formaat van het voorpand ongeveer. Zo overlappen de twee achterpandjes en kan ik het kussen makkelijk in en uit de hoes halen. 

Mijn eerste twee exemplaren heb ik met rijst gevuld. Aangezien ik nog niet onmiddellijk doorhad dat die 2/3 verhouding wel vrij belangrijk was, heb ik de achterpandjes voorzien van velcro zodat de hoes goed dicht blijft.

Een eerste exemplaartje maakte ik speciaal voor iemand die wel wat extra warmte kon gebruiken in deze moeilijke periode. Exact een jaar geleden moest ze afscheid nemen van haar klein prutsje die toen ongeveer de leeftijd had van mijn oudste zoontje en ik wou toch even tonen dat ik nog steeds aan hem denk. Ik stempelde ook een bijpassend kaartje met de clearstamps die ik een jaartje geleden kocht bij Boekenvoordeel.





Stofje: Kruidvat

Een tweede exemplaar is voor een babymeisje dat in februari verwacht wordt. Afgelopen weekend was er een babyshower voor de mama en daar horen natuurlijk cadeautjes bij! Eerste twijfelde ik of ik wel iets zelfgemaakts zou geven (want niet iedereen is daarvoor te vinden), maar dan dacht ik 'ik waag het er maar op'. Ik denk wel dat ze tevreden was...


Een derde exemplaar is voor mijn oudste pateetje. Ik gebruikte het bambistofje waar ik al eerder een nachtlampje mee maakte. Dit keer vulde ik het zakje met lijnzaad. Ik had her en der op verschillende blogs al gelezen dat die de warmte langer vasthouden en geen onaangename geurtjes afgeven. Het proberen waard dacht ik!

 Stofje: Stoffenspektakel


Als iemand meer uitleg wil bij de warmtekussentjes: shoot! :-)

Veel liefs

Skunkamamsie

P.S. De stofjes-give-away loopt nog steeds:
http://skunkamamsie.blogspot.be/2013/11/give-away-uitdaging.html