vrijdag 13 december 2013

De harlequin jurk

La maison Victor... een veelbesproken nieuw magazine waarvoor ook ik onmiddellijk naar de winkel liep. Het is een mooi magazine om in te bladeren en ideetjes op te doen, maar vooral de ideale gelegenheid om eindelijk eens een eerste jurkje voor mezelf te maken!

Op het stoffenspektakel kocht ik een dikke felblauwe tricot waarvan ik normaal een Burda 7828 zou maken, maar de harlequin jurk sprak me meer aan, dus zette ik de schaar er toch maar in.

Op zich is het een eenvoudig jurkje om te maken, maar jammer genoeg klopten de maten aan geen kanten. Volgens de tabel moest ik een 36 maken (wat trouwens ook mijn confectiemaat is), maar de jurk viel echt veel te wijd en veel te lang uit. Ik was heel even in paniek en vervloekte mezelf al omdat ik  mijn mooi stuk stof had versneden, maar ik vond de kalmte snel terug :-)

Ik haalde een passend tricotkleedje uit mijn kast en legde dat op mijn geknipte stof. Ik tekende de lijnen over, rekende een cm naadwaarde bij en stikte met een witte draad op mijn getekende lijn zonder de draad vast te hechten. (Ik was met andere woorden te lui om met de hand te rijgen ;-) )

Hop, een pasbeurt later toch nog beslist om er nog een cm bij te doen (kwestie van het risico niet te lopen dat de jurk te veel krimpt in de was) en dan kon het definitieve stikken beginnen. Daarna de witte 'rijg'draad eruit en klaar was Kees!

Voor de afwerking van de mouwen kun je kiezen tussen de biaismanier of de belegmanier. Ik koos voor de biais omdat dat me het snelste leek. De zoom onderaan kortte ik ook nog een heel stuk in, want de jurk kwam eerst tot goed over mijn knieƫn en dat trok op niets...

Ik weet niet of het nu aan mijn tricotkeuze lag, maar ik heb dus wel heel wat aanpassingen moeten doen aan de jurk. Desalniettemin (I love this word...) ben ik content met het resultaat!

Zie hier mijn eerste jurk:Benieuwd naar jullie meningen en ervaringen!


Veel liefs

Skunkamamsie

P.S. Ik zou echt heeeeel graag dat stofje weggeven tegen Kerst, dus delen maar die giveaway! We zijn er bijna...

16 opmerkingen:

 1. oooh … die wil ik ook maken, maar dan met mijn rode tricot (hoeveel meter had je ervoor nodig?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi!
  Ik zal toch ook eens naar de winkel moeten lopen voor La maison Victor...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi! Super kleurtje ook! Ik heb trouwens reclame voor je give away gemaakt op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi hoor.Ik heb het kleedje ook gemaakt voor mijn dochter. Het was wel niet in rekbare stof en voor haar is het op haar gegoten. leuk boek maar inderdaad de maten kloppen niet altijd.Heb ik ondervonden aan de herentrui. Deze is veel te groot voor mijn vent en word een nieuwjaarkado voor mijn pa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!
   Welk maatje maakte je voor je dochter? Moest je helemaal niets aanpassen dan in die stof?
   Ik vind het een super boekje, maar het is niet zo fijn als je nog veel extra werk moet steken in 'het op maat maken'...

   Verwijderen
 5. Waw heel mooi, ik had hem ook graag gemaakt maar hij is niet voor mij maten ;(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik maakte een 38 en het is echt een zak :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb em in niet rekkende stof gemaakt en dat was in mijn maatje 38 ook een 'zak', ik heb 'em dan maar gepimpt :) blogbericht volgt nog ;)

  BeantwoordenVerwijderen