zaterdag 12 oktober 2013

Bodysuit aka clowneske swimsuit !?

De bodysuit van MiniKrea is mijn eerste aangekochte patroontje ooit. Ik kocht het vorig jaar op het stoffenspektakel bij Koekepeertje. Het bleef maar liggen, omdat ik er de kans niet toe kreeg tijdens mijn zwangerschap om er eens grondig in te vliegen en stiekem ook wel omdat ik een beetje bang was dat ik de kamsnaps, de tricot, de tweelingnaald voor het eerst en de boordjes niet de baas zou kunnen... ;-)

Maar aangezien ik niet kon blijven wachten tot mijn zoontje eruit gegroeid zou zijn, raapte ik de moed bijeen...

Ik maakte voor Lenn (19 maanden nu) een 92. Het is nogal een flinke boy, dus op veilig spelen! De patroondelen uittekenen en uitknippen was kinderspel, de handleiding snappen was wat moeilijker aangezien de Nederlandstalige versie op het internet niet echt uitvoerig is. Voor een beginner als ik is dat dus niet ideaal. Met de nodige stressmomentjes en een kreet om hulp bij de wederhelft om de kamsnaps er wat steviger in te drukken, is dit het resultaat:


Als 'boordstof' gebruikte ik gewoon een oud T-shirt waar ik repen uit knipte. Ik vind boordstof zelf zo duur dat ik het niet onmiddellijk wou gebruiken voor een proefprojectje. Enneuh..misschien 'flubbert' die zelfverzonnen boord ook niet tijdens het wassen zoals je vaak leest. Laat het ons hopen! 


Bij het passen merkte ik pas dat ik de kamsnaps er anders had moeten inslaan (met de boord overgeplooid), maar dat is een beginnersfoutje zeker? ;-)
 

Voor het eerst een enveloppehals... Ik ben fan! Zijn hoofd past er perfect in!

En nu komt het ...

Het zou een bodysuit met korte beentjes moeten voorstellen...Maar mijn mama vond het onmiddellijk meer iets weghebben van een clowneske swimsuit uit de jaren stillekes...
Snif... 
Dan maar als pyjama gebruiken zeker?

Gelukkig is mijn kleine man er tevreden mee! 

Veel liefs

Skunkamamsie

1 opmerking:

  1. Lol, ik vind het geweldig! Maar zou ook eerder voor de pyjama gaan. Zo'n jumpsuits vind ik zelf supercute tot een ze een dik jaar zijn, daarna gaat het meer de clowneske toer op... ;)

    BeantwoordenVerwijderen