donderdag 24 oktober 2013

Roze ruitjesstof multi-inzetbaar!

Dat Ikea the place to be is voor goedkope meubels, interieurspulletjes, leuk kinderspeelgoed... dat zullen velen onder jullie wel beamen. Ik heb er dan ook al heel veel uurtjes vertoefd met manlief, mamalief en schoonzuslief. Maar dat ik er ook een zalig leuk stofje zou vinden om mijn kringloopstoelen mee te bekleden, dat had ik niet verwacht!

Op het eerste gezicht zagen mijn stoeltjes eruit als oude caféstoelen met zo'n verkleurde stoffige zitting. Maar na wat vierkanten knippen en het gebruik van de nietjesmachine (en de handigheid) van de wederhelft zien mijn stoeltjes er nu zo uit:


Manlief was eerst geen voorstander van roze stoelzittingen in onze pas verbouwde living/keuken, maar achteraf bekeken vond hij het een geslaagde keuze om de witte omgeving wat kleur te geven! Hij blij = ik blij!

Het vogeltjeskussen op de stoel maakte ik voor mijn grootste spruit, omdat hij zo graag in een hoekje van de zetel op een kussentje gaat liggen om zijn fles te drinken 's avonds. Hij legt nu zelf elke avond eerst zijn kussen goed en dan pas kruipt hij in de zetel om zijn fles te drinken. Grappig, die streken van een peuter! 

Het katoenen kussen is heel eenvoudig in elkaar gezet met aan de achterkant zo'n dubbele flap zodat je het kussen makkelijk in en uit kan halen om de hoes te wassen. De vogel en de hartjes bevestigde ik met vliesofix. 

Aangezien bezoekjes aan Ikea nu net tot mijn lievelingsuitstapjes behoren, is het niet te verwonderen dat ik bij een volgend bezoek nog enkele meters van de stof kocht om een bijpassend tafelkleedje te maken. Ik wou het eerst afwerken met een kanten randje, maar mijn naaiskills zijn nog niet zo ver gevorderd. (Ik heb het met andere woorden niet durven proberen uit angst het alsnog te verprutsen.) Ik heb de rand dan maar gewoon omgezoomd. (Zo heet dat toch, hé? ;-) )


In een ver verleden had ik (jaja, opnieuw in .... ;-) ) ook eens twee vierkanten lampjes gekocht zoals deze creatieve mevrouw ook veelvuldig gedaan heeft. Volgens haar duidelijk uitgelegde werkbeschrijving ging ik aan de slag om die lampjes in een nieuw jasje te steken. Mijn eerste biaiservaring was een feit en ik moet zeggen: helemaal niet zo moeilijk! 

Ik maakte een jongens- en meisjesversie van de lampjes. De jongensversie met de blauwe bambi's staat al in mijn zoontjes' kamer, de meisjesversie wacht op een lief klein meisje dat nog geboren moet worden... De vierkante lampjes zijn nu jammer genoeg niet meer te verkrijgen, maar Ikea zou Ikea niet zijn als ze geen rond alternatief zouden gevonden hebben. En jawel... bij ons laatste bezoek bracht ik er twee mee die nu nog op een jasje wachten... Wordt vervolgd!

Skunkamamsie

1 opmerking: